Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Turkse gehaktspiesen

BEREIDINGSTIJD: 25 minuten

INGREDI√čNTEN: 4 personen
6 takjes peterselie
1 ui
600 gr. lamsgehakt
6 eetl. Blue Band Vloeibaar
1 theel. kaneel
3 theel. chilipoeder
zout
versgemalen peper
1 flesje knoflooksaus
8 pitabroodjes
gemengde sla
8 metalen spiesen

BEREIDINGSWIJZE:
Hak de peterselie heel fijn. Rasp de ui boven een kom. Voeg het gehakt met de peterselie, 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar, de kruiden, 1 theelepel zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel het gehakt in acht porties.

Vorm het gehakt tot worstjes van ca. 13 cm lang. Leg op elk worstje in de lengte een spies en druk deze naar het midden van het worstje. Druk met een natte hand het worstje stevig rond de spies. Leg de spiesen tot gebruik minstens een uur in de koelkast voor de smaakontwikkeling.

Bestrijk ze rondom met de rest van de margarine en rooster ze op de barbecue in ca. 5-8 minuten gaar, en keer ze regelmatig. Vul de pitabroodjes met sla, leg het gehakt er bovenop en tenslotte de knoflooksaus.

NAAM INZENDER:
"Van piepers tot pasta"

OPMERKINGEN:
Je kunt de spiesen natuurlijk ook van rundergehakt of half-om-halfgehakt maken.