Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Tandoori-kip aan satépennen

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
4 kipfilets, in stukjes gesneden
250 gr. volle yoghurt
2-3 geperste teentjes knoflook
2 theel. gemalen kurkuma
2 theel. komijnpoeder
1 theel.gemalen koriander
½ theel. cayennepeper
1 ui, in smalle partjes gesneden

BEREIDINGSWIJZE:
Maak een marinade van de yoghurt en de kruiden. Kip en ui om en om aan houten of metalen pennen rijgen. Pennen op een met ingevet aluminiumfolie bedekt rooster leggen en rijkelijk bestrijken met de yoghurtmarinade. Regelmatig keren en met marinade bestrijken.

NAAM INZENDER:
Anne Wilson

OPMERKINGEN:
In plaats van kip kun je ook heel goed kalkoen nemen. Dit vlees is wel wat magerder.