Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Gewone saté

BEREIDINGSTIJD: marineren

INGREDIËNTEN: 4 personen
1 pond varkensvlees (niet te mager)
½ kopje chilisaus
4 eetlepels ketjap
4 teentjes knoflook (of meer)
1 flinke scheut olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:
Snijd het varkensvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Maak een marinade van de chilisaus, ketjap, olie en fijngesneden knoflookteentjes. Meng het vlees hier goed doorheen. Als je een koelkast hebt, kun je het vlees het best een nachtje laten marineren. Ben je afhankelijk van een koelbox, zou ik het niet langer dan een paar uurtjes laten staan. Het vlees met een beetje tussenruimte aan de pennen rijgen (houten pennen van tevoren in water zetten, dan verbranden ze niet) en op de barbecue roosteren.

NAAM INZENDER:
Monique

OPMERKINGEN:
Zie voor Satésaus het desbetreffende recept. Wil je een heel magere saté, gebruik dan varkenshaas.