Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Turks gehakt

BEREIDINGSTIJD:

INGREDIËNTEN: 4 personen
600 gram (lams-, runder- of half-om-half-)gehakt
Peterselie
1 Ui
1 Theelepel kaneel
3 Theelepels chilipoeder
Peper
Zout
1 Eetlepel vloeibaar bakmiddel of olie

BEREIDINGSWIJZE:
Doe het gehakt in een bak, rasp de ui erboven en voeg de andere ingrediënten toe.
Kneed het goed door elkaar en laat het even rusten.

Door de eetlepel vloeibaar bakmiddel of olie blijft het gehakt wat 'malser', maar als magere variant kun je dit ook weglaten!
Voor de smaak is het niet nodig.

Maak van het gehakt rolletjes en druk ze op een spies of maak er 'hamburgers' van.

Je kunt het gehakt ook rullen in de koekepan of op de skottelbraai en dan in een pitabroodje stoppen, eventueel met wat ijsbergsla erbij!

NAAM INZENDER:
Mascha

OPMERKINGEN: