Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Supersaté

BEREIDINGSTIJD: 45 minuten

INGREDIËNTEN: 2 personen
2 hamlappen
satéstokjes
1 flinke scheut ketjap asin
1 flinke scheut ketjap manis
1 theelepel ketoembar
1 theelepel sambal
1 kleine ui (gesnipperd)
4 tenen knoflook

Om het extra lekker te maken:
½ theelepel djintan
½ theelepel sereh
½ theelepel fijngemalen kemirinoten

BEREIDINGSWIJZE:
Het vlees in blokjes snijden. De ketjap manis en asin in een kom doen. Ui en knoflook fijnsnijden, bij de ketjap doen. Ketoembar en sambal erbij ( eventueel de ingrediënten toevoegen die het extra lekker maken) en marineren maar. Minimaal 3 uur laten marineren en dan op de barbecue!

NAAM INZENDER:
Anneke

OPMERKINGEN:
Zelfs zonder mijn geheime ingrediënt is dit nog een lekker recept voor authentieke saté! Niet te lang op de barbecue laten liggen.

Opmerking 2:
ondanks aandringen van onze kant heeft Anneke haar geheime ingrediënt niet prijsgegeven!!