Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Oosterse vlees-groentespiesen

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
1 theelepel sambal
1 theelepel gemberpoeder
3 eetlepels ketjap (manis)
6 eetlepels kokosmelk (blik)
2 teentjes knoflook
3 takjes verse koriander of basilicum
1/2 courgette
1/2 aubergine
650 gram kalkoenfilet (dik stuk)
1 maïskolf
2 limoenen

BEREIDINGSWIJZE:
Meng de sambal, gemberpoeder, ketjap, de kokosmelk, de gehakte koriander(of basilicum), en de uitgeperste knoflook en maak hier een marinade van. Snijd de courgette, de aubergine en de kalkoenfilet in blokken van 3-4 cm en laat deze 2 uur in de marinade staan. Schep het af en toe om. Kook de maïskolf 4 minuten voor, laat afkoelen en snijd dikke halve schijven. Rijg de groenten om en om met de kalkoen en partjes limoen. Rooster de spiesen op de barbecue in 7 minuten rondom gaar. Bestrijk af en toe met de rest van de marinade.

NAAM INZENDER:
Recept komt uit de Libelle. Wij hebben het gemaakt, het was heerlijk.

OPMERKINGEN:
Pas wel op met de maïs, deze is erg gauw zwart.