Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Forel

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDI√čNTEN: per persoon
1 forel
25 gram boter
1 eetlepel amandelschaafsel
olie
Peper en zout
Ruim aluminiumfolie om de forel in te pakken

BEREIDINGSWIJZE:
Op de plek waar de forel komt te liggen, de folie insmeren met (olijf)olie. Genoeg folie nemen om de vis in het midden te leggen en de boter en het amandelschaafsel over de vis uitsmeren en uitstrooien. De kop en de staartzijde van de folie oprollen en over de kop en staart brengen. De punten van de folie, ( 2 aan de kopzijde bij elkaar en 2 aan de staartzijde bij elkaar) dicht draaien zodat vooral de bovenzijde en de voor en achterzijde van de enveloppe dicht zijn. De folie vooral voor en achter een beetje toeknijpen zodat er geen lucht in of uit het pakketje kan, maar toch niet te dicht, zodat er binnenin nog wat ruimte is voor circulatie van temperatuur. Het geheel op de BBQ ongeveer 15 minuten stoven, tot de vis met een lepel van z'n graat geschept kan worden.

NAAM INZENDER:
Fred ( OCC F46)

OPMERKINGEN:
Serveren met de folie op het bord, zodat ieder zelf zijn vis kan uitpakken. In plaats van boter en amandelschaafsel kan ook notenboter gebruikt worden.