Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Gevulde forel van de BBQ

Ingrediënten: 2  personen
2 kleine forellen
½ eetlepel boter
1 sjalotje, gesnipperd
25 gram bacon, in kleine stukjes
1 sneetje oud witbrood, zonder korst
½ pakje roomkaas
1 theelepel mierikswortel, uit een potje
1 takje peterselie, fijngeknipt
1 citroen, in partjes

Bereidingswijze:
Verhit in een koekenpan een ½ eetlepel boter. Bak het sjalotje en de bacon tot die knapperig is.
Neem de pan van het vuur. Verkruimel het brood boven de pan met het baconmengsel.
Roer de roomkaas en de peterselie er goed door. Vul de schoongemaakte buikholtes van de forellen
met het roomkaasmengsel en bestrooi ze met zout en peper. Neem 2 flinke stukken aluminiumfolie en
leg op ieder stuk een forel met 2 partjes citroen. Vouw de folie goed dicht, zodat er geen vocht uit kan lopen.
Leg de pakketjes op de barbecue tot de vis gaar is. Afhankelijk van de grootte duurt dat 20 tot 30 minuten.
Lekker met frietjes van de campingkantine of peterselieaardappeltjes.

Naam inzender:
Kees-Jan