Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Pizza van de Barbecue

BEREIDINSTIJD:  30 minuten

INGREDIËNTEN:
2 personen 
Ongeveer 1/2 pak gewone witte bloem
een royale soeplepel olijfolie
greepje zout ongeveer 1 soeplepel 
glas warm water
droge gist
Als beleg kan je gewone tomatenblokjes uit blik nemen een gesnipperde ui en wat vuurkruiden, als je een boullionblokje bij de hand hebt mag dat ook bij de tomatenprut maar het hoeft niet.
Daarna voor de vulling gewoon wat je voor handen hebt:
salamie hesp
vis kan ook of enkel wat kaas dan heb je pizza margaritha
en dan, het grote geheim voor een geslaagde pizza: een grote stoeptegel!!

BEREIDINGSWIJZE:
Maak eerst en vooral je deegje, lekker buiten op de tafel in een slakom of zo op de natuurlijk schone tafel.
Dat is dus gewoon de bloem op een hoopje een kuiltje in het midden, de gist die aangelengd is met een beetje van het warme water, aan de buitenkant het zout, en de olie en dan maar lekker mengen, water toevoegend beetje, bij beetje, tot je een soepel , niet te natte deegbol krijgt.
Dan onder een zuivere vaatdoek laten rijzen in het zonneke,ondertussen de bbq ( weber) aanmaken en goed op temperatuur brengen ( 240°).
Ondertussen kan je de uitjes snijden in kleine stukjes en roer die door de tomaten die dient als onderlaag voor de pizza. en dan kan je in je koelbox, of ijskast snuffelen naar de andere vulling, die je eventueel ook in de juiste blokjes snijdt.
Als je deeg goed gerezen is, een tweede keer kneden en er een platte pannekoek van maken ( normaal gezien kan je van deze deegbol er 2 maken) op een met bloem bestoven tafel.
Daarna leg je die in een geoliede pan of in ons geval wij hebben een oude pizzapan.
De afgekoelde tomatensaus op de bodem smeren, en dan de groentjes, vlees, vis of wat jezelf bedacht hebt er bovenop, wat vuurkruiden en een paar drupkes olijfolie om alles goed en mooi af te bakken en héérlijk te laten ruiken, terug onder de handdoek laten rijzen
Als de bbq op temperatuur is, leg je de stoeptegel in het midden van het rooster, en zet je daar je pizzapan op heb je die niet kan je de pizza ook gewoon op de steen zelf leggen ( natuurlijk moet hij dan wel eerst goed schoon zijn gemaakt).
Het deksel erop en lekker laten bakken gedurende 1/2 uurtje.
Ondertussen kan je lekker genieten , van een koel biertje en de heerlijke geuren van gebakken brood, en kruiden opsnuiven.
Smakelijk.

NAAM INZENDER:
Myriam

OPMERKINGEN: 
Ik weeg zelf niets af, gewoon uit de losse pols.